СърцеВоля – пропорцията във всяко наше творение

В момента на Земята човек може да осъществи определен резултат, да постигне нещо, по два начина – с Любов (Сърце) и активно Желание (Воля).

Любовта се появява, присъства и протича там, където има взаимодействие между енергийно хармонични части на Цялото, включително различни хора. Тя е наградата на Твореца, която има за предназначение да стимулира именно такива „благозвучни“ отношения.

Тъй като по-голяма част хората все още нямаме (достатъчно) развити сетива, за да усетим и разпознаем степента си на вибрационна съвместимост с другите части на Големия пъзел на Вселената, съответно да се насочим към взаимодействие с близки за нас такива елементи, дори само за да можем да открием и осъществим хармонично общение при повечето от нас в някаква степен е необходимо и активно Желание (Воля).

От друга страна, действайки (предимно) чрез Воля неминуемо ще имаме срещи с по-малко хармонични енергии, което може да доведе и до определен дисонанс. За да можем да приемем това по един здравословен начин, със сигурност ще ни е необходимо меко Сърце и поне малко Любов.

Поради тези, а вероятно и други причини, обикновено ние сбъдваме нашата реалност с комбинация от двата начина за творение – Сърце и Воля. И (почти) никога само с едното от двете.

Зависимостта между двата разглеждани тук съзидателни фактори е такава, че колкото по-много е Сърцето (Любовта) в това, което творим, толкова по-малко Воля е необходимо да приложим, за да постигнем желания резултат, и обратното.

Поради тази зависимост, при стремеж към цели, които по-малко съответстват на нашата лична енергия, са необходими по-силно желание и повече усилия.

А когато нещата, които искаме да постигнем са ни „по сърце“, всичко се случва по-лесно и с далеч по-малко усилия.

Но каквото и да постигаме в Живота, неизменно ще остава валидна тази пропорция между Любов (Сърце) и активно Желание (Воля). И увеличавайки разбирането си за нея, все по-успешни и пълноценни ще са нашите начинания и преживявания по пътищата на Земята.

Успех на всички (съ)творци на Реалност!

Публикувано от

zdravelei

Блог за цялостно здраве в Ерата на Водолея

Вашият коментар