КАКВОТО ГОРЕ, ТОВА И ДОЛУ: Шуслерови соли, астрология, емоции, храни

Тази статия се основава на, съоветно допълва и доразвива, един от любимите ми материали на тема Шуслерови соли, на които съм попадал в българското Интернет пространство. За да добавя стойност и да представя нещата през моята гледна точка, съм обърнал внимание на използването на соли за рабата не само на физическо, но и на емоционално и ментално ниво, които според мен също имат важно значение за цялостното постигане на баланс. Повече по тези въпроси може да се прочете и в литературата за хомеопатия и цветни есенции.

Ще отбележа и това, че предвид съдържащите се в популярната таблетна форма на солите лактоза и пшеничено нишесте, за определена част от хората може да е по-подходящо да приемат Шуслеровите соли на капки (предлагат се от някои хомеопатични аптеки). Освен това, ще споделя, че според мен следването на готови схеми, включително при прием на Шуслерови соли, понякога не е най-оптималното решение (това намирам за подходящ вариант най-вече в първите етапи от работата по метода). Основавам това мнение на опита си и убеждението, че в даден момент конкретен човек се нуждае от едни соли, които са различни от тези, които биха били полезни на същия този човек по-късно във времето или биха били ефикасни при друг.

schussler

ЗА ШУСЛЕРОВИТЕ СОЛИ НАКРАТКО

Терапията с Шуслерови соли се състои в използването на 27 (12 основни и 15 допълнителни) минерални вещества /соли/, които обикновено ние приемаме с храната и които по природа се срещат в човешкото тяло. Солите носят името на д-р Вилхем Хайнрих Шуслер, немски лекар, който ги разработва преди повече от век. Именно той (в по-ново време) открива, че на основата на хомеопатичнa форма на минерални соли могат да бъдат разработени лекарствени средства, които имат способността да нормализират разстроените функции на организма при различни заболявания.

Д-р Шуслер установява съответствия между симптомите на много от болестите и липсата на определени минерални соли в клетките на тялото. Нещо повече – посредством целенасочено приемане на отделни минерални соли, той успява да повлияе на дефицитите и да постигне труднообясними за конвенционалната наука успехи в лечението на различни дисбаланси, както на физическо, така и на психо-емоционално ниво. Принципът на прилагания метод в общи линии е следният: внасянето в организма на (вибрацията на) определена сол или комбинация от соли възстановява нарушения баланс и възвръща здравето.

По-горе споменавам вибрация, защото солите са подготвени във вибрационна форма (т.е. не съдържат съответното вещество), подобно на хомеопатичните препарати (с тази разлика, че разреждането при Шуслеровите соли е сравнително по-малко, докато в хомеопатията се работи и с много по-големи потенции). По принцип се счита, че солите са безвредни и използването им не води до пристрастяване или неблагоприятно въздействие. Това обаче не променя факта, че при третирането с тях може да е полезно да се допитваме и до хора с познания в областта на хомеопатията, вибрационните терапевтични методи и холистичната медицина. Също така се приема за установено, че Шуслеровите соли могат да се използват паралелно (все пак не едновременно) с алопатични лекарства, без това да намалява ефективността на едното или другото лечение (счита се, че двете осъществяват въздействие на различни нива).

Това което съм установил е, че с натрупване на опит в работата със Шуслерови соли и хомеопатия човек започва да развива умението си буквално да ги „чете“, т.е. да усеща какви вибрации кодира дадено съединение или препарат. В тази връзка ще споделя, че хомеопатията се явява средство, което може да спомогне за изучаване на вибрационната азбука и език на Вселената. При такъв подход отделните елементи и минерали могат да бъдат разглеждани като думи, а растенията – като вибрационни изречения. Изучавайки този език, постепенно стигаме и до прочита, който съм представил за някои от Шуслеровите соли, съответно до възможностите за приложение на съответния препарат. Така например, калиевият сулфат може да се прочете като събуждане на вътрешния огън, който може да прогони натрупани в телата ни усещане за студ, емоции на страх и шок, убеждение за неувереност.

АСТРОСЪОТВЕТСТВИЯ ИЛИ МАЛКОТО КАТО ОБРАЗ И ПОДОБИЕ НА ГОЛЯМОТО

Едно от наистина ценните неща в метода на лечение с Шуслерови соли е това, че в него можем да видим Природния закон за съответствието, често формулиран с прости думи като „каквото горе, това и долу“. Той ни показва, че телата ни в определен смисъл са умален модел на Вселената, а всяка клетка, всеки атом дори, има повече общи неща със Слънчевата система и Вселената, отколкото можем да предположим. В продължение, а и потвърждение на казаното, поне според мен определено интересни са паралелите на Шуслеровите соли, както със съответните храни, които го съдържат, така и със зодиакалните знаци  – паралели, чертаещи уникална карта на законите, на които се подчиняват едновременно и микро- и макрокосмоса.

По отношение на връзките на солите с всеки зодиакален знак ще подчертая, че те са само най-обща илюстрация на някои закономерности в Природата. Макар за всяка зодия да се посочва една от 12-те основни соли, поне според мен някои соли имат висока полезност за всички зодии като цяло (например железен фосфат, силициев диоксид), докато други по-скоро намират приложение само за определени хора и състояния (например натриев хлорид). Ще добавя и това, че за Шуслеровите соли също намирам за валиден принципа, че потребността от едни или други соли, или комбинации от тях, е различна за различните хора, като е възможно да се променя и с течение на времето.

И без да навлизаме в повече обяснения, да преминем директно към връзките между Шуслеровите солите, храните, планетите и зодиакалните съзвездия:

 • ЗОДИЯ ОВЕН – Основно влияещо космическо тяло и съзнание МАРС и УРАН*

walnuts

ШУСЛЕРОВА СОЛ №5 – КАЛИЕВ ФОСФАТ

Обща информация: Предпазва от нервност, безсъние, кожни обриви, облекчава главоболието, депресии. Тази сол стабилизира нервите, психиката, духа и тялото, като регулира разпределението на калиевите йони в организма. Предпазва клетъчната тъкан от разграждане и се счита за сол, подхранваща мускулната и нервната тъкан. Подпомага при кръгов косопад, копривна треска, мехурчести обриви.

Емоции, ментални програми и поведенчески модели: лесно се стряскат, обзети от мрачни мисли, усещане за враждебна среда и злочеста съдба, болезнено желание да угодят на другите до степен на самоотричане

Какво ни казва тази сол: Калиевият фосфат кодира посланието „Събуди светлината в себе си, открий истинската си същност! Това ще прогони мрака, скръбта и унинието!“

Интересно за калиевия фосфат: Според някои нетрадиционни направления на хомеопатията, алергията към ядки може да се опише като „костелив орех“ – обикновено в детството си човек се сблъсква с трудно разрешима ситуация, но не среща помощ и подкрепа от своето обкръжение, което сякаш остава хладно и безучастно към проблема, а детето се предава и остава с убеждението, че е прекалено малко, слабо или глупаво, за да се справи. В по-късна възраст такива хора могат да развият алергия към ядки, да са особено напористи в преследване на целите си и агресивни в отношенията с другите. Състоянието може да се повлияе с калиев фосфат, за който не е изненадващо, че се съдържа именно в редица ядки.

Храни богати на калиев фосфат: картофи, зелени зеленчуци, кромид лук, орехи, портокали, домати, лимони, ананаси, ябълки, стафиди, прясно мляко, пилешко месо, гъби, чесън, лешници и кашу (Забележка: И при храните, както и при хомеопатичнте препарати изборът на оптимално решение е необходимо да съобразява индивидуалните потребности на конкретния човек в конкретния момент).

 • ЗОДИЯ ТЕЛЕЦ – Основно влияещо космическо тяло и съзнание ЮПИТЕР* (според традиционното разбиране е ВЕНЕРА)

romaine-lettuce

ШУСЛЕРОВА СОЛ №10 – НАТРИЕВИЯ СУЛФАТ

Обща информация: Участва в обмяната на веществата, влияе върху всичко свързано с баланса на киселините в тялото, предотвратява задържането на течности, регулира снабдяването на клетките с вода и елиминира излишната част от нея. Недостигът на тази минерална сол може да предизвика потене, умора и наклонности към апатия и депресии. Тази сол стимулира дейността на панкреаса,червата, черния дроб, бъбреците, жлъчката. По косвен път той пречиства от отрови. Действа противовъзпалително.

Емоции, ментални програми и поведенчески модели: тъга, депресия, меланхолия, тревожност, омраза към живота

Какво ни казва тази сол: Натриевият сулфат кодира посланието „За да продължиш напред, не се страхувай от промяната!“

Храни, богати на натриев сулфат: марулята, кромид лук, цвекло, карфиол, сьомга, спанак, краставици, целина, ягоди и ябълки.

 • ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ – Основно влияещо космическо тяло и съзнание МЕРКУРИЙ

apricot-05

ШУСЛЕРОВА СОЛ №4 – КАЛИЕВ ХЛОРИД

Обща информация: Тази сол засилва дихателната система, предпазва от кашлица и простуда, бронхити, хронична хрема, конюктивит, възпаление на ставите, както и при всички възпаления с висока температура. Пречиства кръвта чрез поддържане на нормални равнища на кръвосъсирването и понижаване на кръвното налягане. Поддържа баланса на течностите и особено изхвърлянето на вода. Отговаря за работата на мускулите и нервите, подпомага и влияе на обмяната на захарта и белтъчините, направлява сърдечния ритъм, както и дейността на стомаха и червата. Особено ефективна сол при наранявания и възпаление на кожата и лигавицата.

Емоции, ментални програми и поведенчески модели: променливо настроение, несговорчивост, раздразнителност, налудничавост

Какво ни казва тази сол: Калиевият хлорид кодира посланието „Събуди в себе си чувството на свобода и усещането за полет и лекота! Те ще те освободят от зависимостите и „залепването“ към хора, места и ситуации“

Храни, богати на калиев хлорид: портокали, банани, сладка царевица, грейпфрут, праскови, ананаси, сливи, кайсии, круши, зелен фасул, къдраво и брюкселско зеле, репи, маруля, аспержи, моркови, патешко месо, овесени ядки, кокосов орех и целина.

 • ЗОДИЯ РАК – Основно влияещо космическо тяло ЛУНАТА

sesameШУСЛЕРОВА СОЛ №1 – КАЛЦИЕВ ФЛУОРИД

Обща информация: Необходима за тъканата лигавица, слузестите мембрани и за поддържането на костите, сухожилията, връзките, кожата, ноктите и зъбите /предпазва ги от кариес/. Без нея костите стават чупливи и кожата се напуква и изсъхва. Тази сол всъщност регулира напрежението в тъканите, докато нормалното им състояние не бъде възстановено. Тя изглажда бръчките и белезите по кожата, подпомага лечението на остеопороза.

Емоции, ментални програми и поведенчески модели: нужда от сигурност, защита, търси подкрепата на всяка цена, чувството на неспособност да се справи сам, отричане на собствената сила и радостта от живота в илюзорно търсене на сигурност, закостенялост, следване на едни и същи лични и колективни модели

Какво ни казва тази сол: Калциевият флуорид кодира посланието „Животът е постоянна промяна. Да поддържаш устойчива връзка с Цялото означава ти също да се развиваш. Това не значи да променяш същността си или да загубиш устойчивост, а да еволюриаш, да разшириш осъзнаването си, да обогатиш разбирането за себе си.“

Интересна информация, свързана с калциевия флуорид: Много често на хора с проблеми с костите им се препоръчва да приемат мляко и млечни продукти. На енерго-информационно ниво обаче, тези храни кодират безпомощност и нужда от майчина подкрепа – точно моделите, които заедно с чувството за изоставяне, са в основата на повечето случаи на остеопороза и следователно в дозите, които се съдържат в млечните храни, по-скоро биха имали обратен ефект (докато в хомеопатични дози биха били полезни). В интерес на истината, различни изследвания в известна степен потвърждават тази хипотеза като установяват, че в страните с най-високо потребление на мляко случаите на остеопороза са най-многобройни.

Храни богати на калциев флуорид: зеле, къдраво зеле, мляко, извара, сини сливи, месо, яйчен жълтък, ръжено брашно, стафиди, портокали, лимони, кромид лук, праз, сирене, сусам и соеви продукти.

 • ЗОДИЯ ЛЪВ – Основно влияещо космическо тяло и съзнание НЕПТУН* (според традиционното разбиране е СЛЪНЦЕТО)

CucumbersШУСЛЕРОВА СОЛ № 7 – МАГНЕЗИЕВ ФОСФАТ

Обща информация: Тя съдейства за правилното функциониране на белия дроб и нервната тъкан. Възвръща изгубената енергичност и засилва мускулите и кръвообращението. Участва във всички клетъчни процеси, при които се произвежда енергия. Магнезиевият фосфат е средство, което отпуска спазмите и успокоява болките, тъй като притъпява активността на нервите и мускулите. Това важи както за мускулите подвластни на нашата воля, така и за неподдаващите се на контрол стомашно-чревна и сърдечна мускулатура.

Емоции, ментални програми и поведенчески модели: Чувство, че е притиснат от живота, фиксираност върху една гледна точка и преценка за нещата, подтискане или прикриване на чувствата, резултатите се преследват на всяка цена, машинална  скованост, пренапрягане в името на илюзорна цел

Какво ни казва тази сол: Магнезиевият фосфат кодира посланието „Покажи своята автентична същност и светлина на света, изрази себе си!“.

Шуслерова сол №7 магнезиев фосфат е отлично средство за преодоляване на вътрешни противоречия в дадена система от взаимодействащи си части. Затова в психо-емоционален план може да помогне при състояния като силен стрес, фрустрация, чувство за вина и други прояви на дисонанс със същността ни.

Храни богати на магнезиев фосфат: орехи, кокосови орехи, бадеми, боровинки, кромид лук, краставици, ечемик, грах, овесено брашно, портокали, лимони, маруля, аспержи, смокини, яйца, кафяв ориз, овесени ядки.

 • ЗОДИЯ ДЕВА – Основно влияещо космическо тяло и съзнание МЕРКУРИЙ И САТУРН*

orangeШУСЛЕРОВА СОЛ № 6 – КАЛИЕВ СУЛФАТ

Обща информация: Съдържа се в кожата, костите, мускулатурата и ноктите. Съдържанието на сяра помага на тялото да образува цистеин, от който се нуждае косата, ноктите, хрущялите и кожата. От голямо значение е и при процесите на детоксикация. Стимулира всички процеси, които са необходими за приемането на кислород от въздуха и за неговото транспортиране от белите дробове към клетките. Подпомага образуването на клетките на кожата, косата и ноктите. Освен това тази сол е ефективна за работата на черния дроб при детоксикация на тялото. Подпомага лечението при възпаление на лигавиците на стомаха и червата.

Емоции, ментални програми и поведенчески модели: Раздразнителност, емоционална нестабилност, плачливост, тревожност, забързаност, плахост, несигурност, нерешителност.

Какво ни казва тази сол: Калиевият сулфат кодира посланието „Събуди топлината в себе си, възроди вътрешния си огън, преоткрий силата си! Те ще прогонят всеки хлад, страх, неувереност.“

Интересна информация за калиевия сулфат: Според някои направления в хомеопатията, калиевият сулфат може да помогне за изцеление на търсенето на потвърждение за собствената стойност в мнението на другите. Когато човек работи с такива поведенчески модели, програми, вярвания и убеждения, той е склонен да си поставя високи цели и да се самокритикува, че не се справя достатъчно добре, което понякога води и до нервност и неувереност. С помощта на тази тази сол можем да осъзнаем, че търсенето на външна валидация може да доведе до възпрепятстване на осъзнаването на истинската ни същност и въплъщението на висшите ни аспекти. Както и, че не е нужно да търсим одобрението на другите, за да сме стойностни и значими, такива каквито сме.

Храни, които съдържат калиев сулфат: моркови, домати, червено цвекло, лимони, целина, грейпфрут, пащърнак, ябълки, пълнозърнеста пшеница, ръж и овес.

 • ЗОДИЯ ВЕЗНИ – Основно влияещо космическо тяло и съзнание ВЕНЕРА

carrots

ШУСЛЕРОВА СОЛ № 9 – НАТРИЕВ ФОСФАТ

Обща информация: Необходима сол за поддържане на алкално-киселинното равновесие. Тя подпомага за уравновесяване на водния баланс на тялото, за предпазване от подпухване и задържане на вода. Липсата води до неправилното функциониране на бъбреците.

Емоции, ментални програми и поведенчески модели: тревога и страх, че нещо неприятно може да се случи, апатия, липса на желание, плашливост, лесна раздразнимост, умствено изтощение

Храни, богати на натриев фосфат: морковите, пореча, спанака, граха, целината, цвеклото, царевицата, ягодите, ябълките, стафидите, смокините, бадемите, орехите и пшеницата, омари, яйца, копър.

 • ЗОДИЯ СКОРПИОН – Основно влияещо космическо тяло и съзнание МАРС (според традиционното разбиране и ПЛУТОН)

leekШУСЛЕРОВА СОЛ №12 – КАЛЦИЕВ СУЛФАТ

Обща информация: Пречиства тялото от токсини като подпомага процесът на елиминиране. Недостатъкът й може да доведе до запек, акне и влошено зарастване на порязвания, изгаряния, натъртвания и ожулвания. Калциевият сулфат спомага изграждането на конюнктивна и опорна тъкан в организма, действа противовъзпалително на кожата и стимулира растежа на нови клетки. Особено важно е действието му на изхвърлящ гнойта фактор /клетъчни частици, мъртви бели кръвни телца, серум, мъртва тъкан/. Подпомага лечението на възпалени лимфни възли с отоци, гноен бронхит.

Емоции, ментални програми и поведенчески модели: търсене на одобрение от другите, неувереност, трудно вземане на решение, притеснения как ще се приемат думите и начина, по който човек се изразява

Какво ни казва тази сол: Калциевият сулфат кодира посланието „Уверено изразявай и проявявай своята автентична същност. Именно така ще бъдеш приет и от другите.“

Храни, съдържащи калциев сулфат: кромид лук, синапено семе, чесън, карфиол, праз, ряпа, репички, пореч, смокиня, къдраво зеле и сини сливи.

 • ЗОДИЯ СТРЕЛЕЦ – Основно влияещо космическо тяло и съзнание ЮПИТЕР

corn

ШУСЛЕРОВА СОЛ № 11 – СИЛИЦИЕВ ДИОКСИД

Обща информация: Тази сол участва в образуването на белтъчната субстанция колаген в тялото и е необходима за развитие и здравина на хрущялите, сухожилия и кости. Подпомага здравината на ноктите, косата, кръвоносните съдове и очите. Без нея лечението на гнойни възпаление и натъртвания е неизбежно. Стимулира макрофагите на имунната система за засилена атака на навлезлите в организма причинители на болести, поддържа кръвоносните съдове еластични и предпазва от артериосклероза. Подпомага лечението при дегенеративни заболявания на ставните хрущяли, например на тазобедрената става или на коляното.

Емоции, ментални програми и поведенчески модели: страх от изоставяне, чувство на пренебрегване, самота, подтискане на чувствата поради чувство на обида, огорчение от предишни преживявания, разклатена самоувереност поради болезнени случки с други хора, разумът подчинява емоциите в търсене на сигурност или признание от околните

Какво ни казва тази сол: Силициевият диоксид кодира посланието „Бъди гъвкав и устойчив на промените около теб, но винаги оставай верен на себе си“.

По принцип, на вибрационно ниво силициевите съединения могат да ни помогнат да се освободим от илюзии и ментални програми като „Животът  не е лек“, съответно да повярваме, че знаем и можем да живеем с лекота, да бъдем гъвкави и адаптивни, да се справяме с предизвикателствата на живота и да намираме изход от всяка ситуация.

Храни, които съдържат силициев диоксид: аспержи, пащърнак, краставици, кромид лук, пшеница, овесени ядки, ягоди, ечемик, ръж, червено зеле, трици,  кората на плодовете, кожиците на зеленчуците.

 • ЗОДИЯ КОЗИРОГ – Основно влияещо космическо тяло и съзнание САТУРН

bigfig

ШУСЛЕРОВА СОЛ № 2 – КАЛЦИЕВ ФОСФАТ

Обща информация: Необходима сол за формиране на здрави кости и зъби, поддържане на нормални кръвоносни съдове и храносмилателни сокове. Ускорява заздравяването на счупени кости. Ускорява съсирването на кръвта и намалява склонността към силно кръвотечение /например при чести кръвоизливи от носа/. Стимулира лимфния поток и действа общо укрепващо на тялото и нервите. Предпазва от ревматизъм и артрит.

Емоции, ментални програми и поведенчески модели: нужда да са заобиколени от хора, за да се чувстват сигурни, търсене на внимание, неувереност, колебливост

Какво ни казва тази сол: Калиевият фосфат кодира посланието „Бъди устойчива светлина, намери упора в същността си!“

Храни, богати на калциев фосфат: леща, пълнозърнеста пшеница, краставици, спанак, маруля, смокини, сливи, бадеми, ягоди, ечемик, ориз, лешници, къпини, риба и мляко.

 • ЗОДИЯ ВОДОЛЕЙ – Основно влияещо космическо тяло и съзнание УРАН И САТУРН

celina

ШУСЛЕРОВА СОЛ № 8 – НАТРИЕВ ХЛОРИД

Обща информация: Регулира водния баланс в тялото. Необходима сол за дейността на нервите и мускулите, подпомага действието на ензимите при реакциите на обмяната на веществата, координира обмяната на веществата в телесните клетки. Подпомага лечението при запек, воднисто до слузесто разстройство, водниста течна хрема, сълзене, повръщане, депресии с плачливост, обща отпадналост, загуба на сили, ревматични оплаквания.

Емоции, ментални програми и поведенчески модели: Придържане към добре познатото, изпробвано и доказано вярно, страх от промяна, закостенялост

Какво ни казва тази сол: Натриевият хлорид кодира посланието „Развивай се, върни си способността за еволюция!“

Интересна информация за натриевия хлорид: Както стана ясно и по-горе, едно от хомеопатичните приложения на натриевия хлорид, познат и като препарата Natrum muriaticum е за лекуване на запек. Това състояние често се свързва с с пълно оттегляне от конфликтна ситуация, неспособност да се освободи миналото и страх да се направи промяна. Това и други страдания на дебелото черво често издават и нежелание или невъзможност за интеграция на житейски ситуации и разрешаване на конфликти най-често причинени от закостенели вярвания и убеждения

Храни, които съдържат натриев хлорид: спанак, зеле, маруля, краставици, леща, смокини, ягоди, ябълки, моркови, репички, кестени, патешко месо, овче сирене, копър, целина.

 • ЗОДИЯ РИБИ – Основно влияещо космическо тяло и съзнание ЮПИТЕР* (според традиционното разбиране е НЕПТУН)

applesШУСЛЕРОВА СОЛ №3 – ЖЕЛЕЗЕН ФОСФАТ

Обща информация: Тази сол насища с кислород и пречиства кръвта. Колкото повече кислород навлезе в клетките на организма, толкова повече хранителни вещества се изгарят и толкова повече енергия се отделя. Подпомага за поддържането на нормални кръвотворни функции, облекчава потенето и може да помогне при лечението на гърлобол, кашлица, висока температура и възпаления. Укрепва стените на кръвоносните съдове и артерии, като ги предпазва от развитие на атеросклероза в напреднала възраст. Подобрява се паметта и концентрацията. Недостигът й води до анемия и неспособност за елиминиране на токсините в организма.

Емоции, ментални програми и поведенчески модели: Вярване, че животът е постоянна битка, която се повтаря отново и отново по познатия стар начин, чувство за неприятна зависимост или обвързаност с определени задължения

Какво ни казва тази сол: Железният фосфат кодира посланието „Бъди себе си! Собствената ти светлина е едно от най-силните ти оръжия!“

Интересно за железния фосфат: По съвет на друг наш роднина, преди време вуйчо ми реши да забие няколко пирона в стъблото на ябълково дърво, за да увеличи добива му. За почуда на всички ни ябълката наистина роди пребогато, а плодовете й привличаха сякаш с магнит мен, мои близки, непознати хора, дори животни и всички хапвахме с удоволствие. Изследвайки този феномен се натъкнах на информация, че на хора с недостиг на желязо Ванга препоръчвала да ядат кисели ябълки, набодена с железни пирони. Твърди се, че по думите й този елемент намалявал в телата ни, а именно той щял да помогне на човека да се излекува от много болежки. Докато мислех за метода, за който се оказа, че се използва на много места по света, ми хрумна, че при Шуслеровите соли железният фосфат (сол №3) се счита, че насища с кислород и пречиства кръвта, като помага при инфекции и възпаления. Още по-интересно стана, когато прочетох, че според някои направления в хомеопатията зад анемията може да стои убеждение, че животът е непрестанна битка, която не ни позволява да почувстваме радостта. А един от препаратите, с които се повлиява това състояние е кой мислите – Ferrum phosphoricum (да, същият железен фосфат). Подобното с подобно, радост в железни окови на битка, ябълка с пирони. Какъв бриялнтен пример за действието на Закона за съответствието!

Храни, богати на железен фосфат: спанак, сушени плодове, маруля, репички, смокини, сини сливи, бобови, миди, хлебна мая, ягоди, леща, кромид лук, зеле, ябълки, орехи, шам-фъстък, ечемик и коприва.

* Забележка: В текста са отразени и някои неконвенционални разбирания за определени закономерности в астрологията, които споделям. За яснота те са изрично обозначени със звездичка.


Източници:

 • За основа на материала е използвана статията „Шуслеровите соли и астрологията“ с автор Йорданка Игнатова- Дени (ще направя уточнението, че въпреки наличието на някои условности, които споменавам по-горе, в материала съм запазил съответствията между солите и астрологичните знаци от първоначалната статия),
  astrobg.net/astroArticles.php%3Farticle%3D33+&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg
 • Информацията е обогатена и със заемки от различни други сайтове, включително този:
  https://lekbook.com/homeopatiya/shuslerovi-soli-1-27
Реклами

Публикувано от

zdravelei

Блог за цялостно здраве в Ерата на Водолея

2 коментара към “КАКВОТО ГОРЕ, ТОВА И ДОЛУ: Шуслерови соли, астрология, емоции, храни”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s